Index librorum prohibitorum

I min sniking rundt i bokbloggverdenen kom jeg over denne posten i Bookhouse girls sin blogg… og den synes jeg var så bra at jeg bare var nødt til å kopiere den!

Index librorum prohibitorum er altså en liste over «forbudte bøker», bøker som det virkelig ikke er verdt å bruke tid på. Det er naturligvis individuelt hva man får ut av en bok, og i kommentarene til den opprinnelige posten ser jeg både bøker jeg ville fraråde og bøker jeg likte, men synes idéen var veldig morsom.

Og starten på min index librorum prohibitorum ser altså slik ut:

  • The sea – John Banville: Denne boka hadde jeg nok ikke lest ferdig om ikke det var fordi jeg har en liten fiks idé om å lese bøker fra lista «1001 bøker du må lese før du dør«. Booker-vinner eller ei, denne boka er bare helt grusomt kjedelig.
  • The devil and miss Prym – Paulo Coelho: Jeg leste Veronika decides to die av Coelho fordi jeg stadig vekk hørte om ham, og ble ikke imponert. Tenkte jeg skulle lese en bok til av ham før jeg dømte for hardt. Vel, jeg kommer aldri til å lese en bok av Coelho igjen, for å si det sånn. Jeg har lært.
  • Tuesdays with Morrie – Mitch Albom: OK, jeg leste den ikke ferdig. Det tok ikke mange sidene før jeg innså at sånt gidder jeg ikke å kaste bort livet mitt på å lese.

Og det kommer sikkert noe mer etterhvert!

Reklamer

1 kommentar »

  1. leselama said

    Takk for advarslene! 😉 Jeg skal styre unna alle sammen.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: